Thursday 4 July 2024

Respekt

Jag hade ett digitalt möte på kalendern mellan 10-12 igår.
9:30 mailade han som skulle leda mötet att han satt fast på ett tåg och därför ville boka om starttiden till 10:20 för att ingen skulle behöva vänta.
11:48 meddelade han att han avsåg avsluta mötet i tid klockan 12 och därför nu ville börja sammanfatta nästa steg och hur vi går vidare. 
Vi avslutade prick 12. 

Idag hade jag ett möte 13:30-14:30. 
14:40 hade hon som ledde mötet inte ens hintat om att vi kanske borde runda av. 14:48 ursäktade jag mig och sa att jag var tvungen att avvika. 

Men jag blir galen på sånt. Har man bokat en timme och det sen inte visar sig räcka, då kan man fråga "hur ser allas kalendrar ut, är det ok om vi drar över 10 minuter?"
Att bara anta att alla har tid. 
Det är så respektlöst. 

Tuesday 2 July 2024

Juli

Så kom juli, och med juli kom det sommarväder jag hatar mest av alla sommarväder. Svala temperaturer nånstans mellan 13-17 grader, molnigt och med kalla vindar.
Då kan man hålla sig för skratt.
Man kan också använda samma skaljacka som resten av året. 

Hellre storm och regn. 
Det här är ett sådant icke-väder. 

Men jag har inte semester.
Det är iallafall lite skönt.
Jag slösar inga lediga dagar på det här diset. 
Istället jobbar vi skift så jag cyklar till kontoret medan huset ännnu sover och kommer hem vid eftermiddagskaffet. Mannan jobbar eftermiddag till sen kväll. 
Och jag längtar till Belgien.
Sommarens tvådje resa. 

Respekt

Jag hade ett digitalt möte på kalendern mellan 10-12 igår. 9:30 mailade han som skulle leda mötet att han satt fast på ett tåg och därför vi...