När vi var en kvartett lagade jag väldigt lite mat. Han tog
den bollen jag lät honom ta den. Kunde pyssla med barnen i vardagsrummet, se på
Bollibompa, etc. medan han fick rodda middag ifred. Efter maten fick jag sen städa
upp köket/disken ifred medan han tog ett lekpass.
Så var det oftast och jag tyckte
det funkade.
Han lagade mat han var sugen på, hade hittat på extrapris, etc.
med viss hänsyn till barnens och mina preferenser. Även det tyckte jag funkade
bra. Det blev en helt okej balans mellan mat de gillade och mat de tvingades
smaka.
Nu är jag själv med bollen.
Och extremt omotiverad att laga ”vuxenmat” som jag i förväg
vet att de inte gillar, eftersom jag då ska sitta och försöka få i mig den
själv medan de klagar och gråter över hur äckligt det är.
Otack är mödans lön.
Jojo.
Så jag tröstar mig med att de får en varierad och vällagad kost till
lunch (enligt pedagogerna äter båda nästan alltid med god aptit) och låter dem
vara med och påverka menyn hemma.
Inte bestämma helt.
Men påverka i hög grad.
De senaste
dagarna har vi ätit potatisbullar och fejkon, pizza, spagetti, pommes frites
och köttbullar, nudlar….med olika grönsaker och grejer till såklart.
Så igår
tänkte jag nä, nu ska jag fasen laga vuxenmat.
Och gjorde den här soppan.
Jättegod blev den.
Tyckte bara jag. Kidsen åt
mest quesadillas, men smakade lydigt och gick i alla fall med på att den inte
var superäcklig.
No comments:
Post a Comment