Monday 17 May 2021

Hos doktorn

Har spenderat morgonen på vårdcentralen med stortskruttan. Hon har återkommande hudproblem som jag inte upplever att läkare kan bedömma riktigt via en skärm och suddiga mobilfoton. Fick tjata mig till en tid med riktig läkare. Fick tjata lite för att han skulle titta närmare. Sen hämtade han en kollega och då behövde jag tack och lov inte tjata längre (kanske för att den hämtade läkaren är en förskolepappa vi träffat förr) och fick remiss för labb och det skulle skickas till hudspecialist för bedömning. 

Tänker på läkarbesök i USA där man hela tiden måste bromsa för att de inte ska ta alla möjliga prover (och sedan skicka räkningen till ditt försäkringsbolag som kan bestämma att det inte alls var nödvändiga prover och vägra betala) och jämför med här där man måste trycka på själv för att det ska hända nåt alls. Generaliserar såklart. Men ändå. 

Vi fick sitta i 35 minuter och vänta på labbet. Storskruttan var så uttråkad som bara en 5-åring kan bli. Sen fick hon en rosa studsboll av kvinnan på labbet och allt var glömt och förlåtet på en sekund. 

Själv sitter jag och funderar på hur jobb- och hemmakalendrarna bäst ska gifta sig denna vecka. Ser ut att bli en hel del tid in the home office. Och det är väl okej. Lyx att kunna välja, som sagt.  

No comments:

Post a Comment

Vad tror ni om det här då?

Ni vet hur man ibland inte kan släppa något som någon sagt? Även om det handlar om en till synes trivial kommentar.  Vad menade människan eg...