Sunday 30 July 2023

Sådär som man gör på söndagar

Vaknar i omgångar av att regnet smattrar mot plåttaket, som pga sovloft endast är nån meter ovanför huvudet. Kliver upp, eller snarare ner, från loftet och gör en långsam frukost med två koppar espresso och bröd från bageriet på hörnet. 
Första och enda tiden att passa är en fotmassage 10:30.

Sen en tur till det lokala slottet.
Går från kammare till kammare och hänförs av överdåd. Guld, siden, porträtt i helfigur, vapenkammare med svärd och rustningar. Guiden pratar och pratar, men på tjeckiska så man fattar inget. De tre rader som står om varje kammare och sal i den engelska guiden man fått i näven verkar inte riktigt motsvara den hagelsvärm av information som bjuds verbalt. 

En glass och promenad i slottsparken på det.

Sen en buss som inte kommer så man delar spontant en Bolt med två filipinskor som man inte riktigt kan kommunicera med och som sedan inte kliver ur bilen när den stannar mitt bland polisbussar med beväpnade  insatsstyrkor. Som ju är där för att det lokala fotbollslaget spelar derby mot Prag och man vet ju hur huliganerna kan bli.
Det är polishästar överallt. 

Matchen är slutsåld. 

Man lyssnar till hemmalagets hejarklack medan man följer floden till torget och köper en kaffe. Funderar på om man vill äta tjeckiskt eller vietnamesiskt till middag. 

Typ så.
Som vanligt helt enkelt. 

1 comment:

En bok

Jag har precis läst ut Mamma är bara lite trött av Sara Beischer.  Den låg lite väl länge på nattduksbordet innan jag vågade öppna den pga ...