Friday 25 February 2022

Vår

Vet ni vad vår är?
Vår, det är när solen bara skrikskiner en i ansiktet så att man inte kan göra annat än att stanna mitt i steget och vända en blundande blick rakt in i ljuset.
Det är samma sak varje år.
Man har inte kännt solens strålar på månader, och så plötsligt. Rakt i fejset.
Bara I'm back mothafackaaaaaaas!

Känna strålarna studsa mot snötäcket och atackera huden i alla möjliga vinklar.
Känna fräknarna ploppa fram på näsan i samma takt som istapparna hetssmälter till droppar som hamrar på plåttaket. 

Gräs, blommor och sånt. Det kommer sen. På sommaren. Vår, det är när snön smälter så fort den bara kan.

Imorgon kanske det är vinter igen. Men idag är det vår. 


2 comments:

  1. Ja, idag var det bannemig vår. Vi (min femåring och jag) tog oss iväg på utflylt till grannön, med färja. Mycket spännande och härligt. Lunch på klipporna. Vandring på vandringsled och lördagsgodis. Sån himla fin harmoni vi fann. Precis exakt det jag behövde. Och hela tiden SOLEN.

    Dittinlägg fick mig också att tänka på låten Solen av umeåbaserade Skator. https://open.spotify.com/track/0QAL9XiqJrrLr6ExnQKjs4?si=Iv8zsMfyTkuMQKXF6txOYg&utm_source=copy-link

    ReplyDelete
  2. Sen jag flyttade 96 mil söderut har jag verkligen tappat greppet om våren. Flera vintrar i rad har vi fått jättemycket vår och sen galna snösmockor i mars för att sen galoppera mot sommar på fyra-fem dagar. Saknar kusten när våren kom så betydde det oftast att det värsta var över.

    ReplyDelete

I'd rather be dead in California...

Måndag efter en helg med känslorna utanpå.  Jag körde ut till Intersport för att byta storlek på ett par benskydd till storskruttan och kom ...