Monday 15 August 2022

Nya tag då

Första dagen på fritids och förskola efter sommarlovet. Igår var det buttra miner och noll pepp. Men imorse studsade lillskruttan nedför trappan, redo att återse vänner och äntligen få äta god skinka igen. Vet inte vad de har för magiskt smörgåspålägg på förris, men ingen skinka vi köper hem är lika god iallafall. Även storskruttan verkade ha mjuknat inför tanken på vardag och klädde sig lydigt i ny (ärvd från kusin) kofta och klänning som hon själv valt ut.

Själv har jag precis släppts ut från höstterminens första APT och kan konstatera att de som inte var vänner före semestern inte har gått och blivit den under ledigheten heller. 

Skönt med surdegar som ligger kvar, så man vet var man har dem. 

3 comments:

  1. Tänker mer och mer på hur oerhört jobbigt det är att vara vuxen ändå. 😵 Igår var vi på skara sommarland och känslan var mest "nu överlever vi den här dagen!". Så deppigt. Samma med skolstart... så deppigt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jag tycker inte det är skol-och jobbstarten som känns jobbigast, utan snarare vetskapen om att nu kommer vintern, och mörkret, närmare...

      Delete
  2. Åh jag är så redo för vinten... inte jobb och skola men att slippa värmeböljorna som ärligt talat är det värsta vädret jag vet... Sen mitten av juli har vår närmaste badplats haft avrådan från bad pga e-coli, kanske hade det varit lättare att leva om man kunde bada åtminstone. Nu åskar det och jag vill inte se någonting över plus 24 förrän nästa år tack!

    ReplyDelete

Touché

Igår var sista gången för terminen på simskolan och barnen, som gått i samma grupp, klarade båda Bläckfisken.  Ingen av dem är speciellt för...