Sunday 20 November 2022

När tanken vandrar

Jag kan inte ens minnas en dag då jag inte jobbade. Helg eller inte. Till en viss del är det mitt eget fel, jag har ju utnyttjat flexibiliteten i mitt arbete för att kunna hämta tidigt, skjutsa till innebandy osv. och sedan ta igen det kvällar och helger. 
Men nu. 
Det är svårt, för att inte säga omöjligt, att fundera på om det måste vara såhär. 

Shout out till familj, vänner och grannar som steppar upp och in och lagar lasagne till mina barn, bjuder in till kakbak och lek. Hjälper den som jobbar, jobbar, jobbar utan att riktigt minnas för vems skull längre. 

Deadline är på onsdag. Nästa helg stannar datorn på kontoret. 

2 comments:

  1. Ja fy fan för det ständiga jobbandet. Har en lätt ångest över att jag behöver komma ikapp med mailen ikväll, vilket egentligen är mitt eget fel eftersom jag valde att prata med folk på kontoret i fredags istället för att bara sätta mig ner och fokusera på jobbet.

    För övrigt en så knepig grej efter hemmajobbandet under pandemin, då var det så tydligt vad som var jobb och vad som var socialt. Nu känns det som att jag maskar på jobbet om jag står fem minuter extra vid kaffemaskinen och pratar med en kollega ÄVEN IFALL det handlar om jobb. Har så svårt att få rätsida på det här i mitt eget huvud.

    ReplyDelete

Memory lane

Har jag ens berättat hur PNM kom in i mitt liv? Om det och mycket annat pratade vi när de var här på middag igår. De hade med en flaska cham...