Friday 25 August 2023

Sushi

Vår älskade gubbstrutt till katt, Sushi, hängde lite löst för nån vecka sedan. 
Kattskrället är 19 år, det är liksom jättemegagammalt, typ 90 bast i kattår. 
Men precis som att det finns människor som är pigga som mörtar, eller iallafall lever värdiga liv utan krämpor vid den åldern, så finns det katter som gör det också.

Jag är inte den som skulle behålla en katt som inte såg ut att må bra, utan skulle jag kissemisstänka (förlåt) att han hade ont eller inte mådde bra så skulle vi säga tack och godnatt.
Men gubben äter, går på toa, hoppar upp på diskbänken, och gosar gosar gosar, utan problem.  
Okej visst, han sover mycket och leker lite.
Han är gosig, inte sprallig.
Men så är det väl med pensionärer.

Iallafall så fick han tuppjuck för nån vecka sen och kissade på madrasser, i puffen (sackosäck heter det väl om man kommer nån annanstans ifrån) och bajsade i lillskruttans klädlåda. 
Inte bra. 
Inte okej kattbeteende. 
Mannen svor högt och lovade att kattfan sjungit sin sista vers.
De nio liven var slut.   
Barnen var hysteriska.

Men så flyttade vi kattlådan. Jag städade ur den ordentligt och så bytte vi rum, från förrådet till gästrummet. Min man stenvägrar att ha kattlådan i badrummet, vet ej varför men så är det. 
Och det funkade. 
Noll olyckor sen dess.

Får vi gäster får vi lösa det då, men för nu funkar detta bra och 9+ liv kan man leva en stund till på. 
Barnen kommer troligtvis få sig en lektion i livet i och döden hyfsat snart, men inte än serru. 

1 comment:

  1. Din lilla gubbe är definitivt i bättre form än min lillstumpa som är 20 år - hon har inte kunnat hoppa ordentligt på flera år utan kravlar sig upp i våran säng med hjälp av en strategiskt placerad pall... Äter, spinner och gosar men sover mest. Det är nog inte långt kvar för hennes del men så länge hon verkar tycka om att äta och spinner så kämpar vi på.
    Det kan ju vara så att katter som aldrig har haft problem med lådan förut kissar på fel ställe om de mår dåligt, vanligt vid tex urinvägsproblem som är ganska vanliga hos hankatter. Om han får ett ryck igen kanske det är värt att kolla med en veterinär om antibiotika är lämpligt?

    ReplyDelete

En bok

Jag har precis läst ut Mamma är bara lite trött av Sara Beischer.  Den låg lite väl länge på nattduksbordet innan jag vågade öppna den pga ...