Friday 19 April 2024

Vad tror ni om det här då?

Ni vet hur man ibland inte kan släppa något som någon sagt?
Även om det handlar om en till synes trivial kommentar. 
Vad menade människan egentligen?
Och så vrider man och vänder på det i sitt huvud tills man inte längre kan skilja på minne och överanalyserad fantasi. 
Rent teoretiskt sett så antar jag att man även skulle kunna fråga personen i fråga vad de menade...
Men det känns ju som onödigt enkelt. 

Hursom. För några dagar sedan kunde man i den lokala tidningen läsa en mer utförlig artikel om detta. Att en man smygit in på damernas omklädningsrum på ett badhus och lagt sig i utrymmet under en bastulav för att smygfota nakna kvinnor. 

När han blev påkommen skylde han sin positionering, sin nakenhet, och det faktum att han hade mobilen med sig på att han fått ett epeleptiskt anfall, fått en enorm (tror han använde ordet jättebamse) minneslucka, men tagit med mobilen för att kunna förlänga parkeringen. 

You can't make this shit up. 

Artikeln berättade kort om mannens bakgrund, var han kom ifrån, att han var känd av personalen på badhuset sen tidigare då han bland annat haft för vana att sitta i trappan utanför damernas och försökt spana in när dörren öppnades. Man hade pratat med några av kvinnorna som fotats. En av kvinnorna som var med då han upptäcktes hade tappat sitt örhänge och fått syn på hans håriga ben i samband med att hon letade efter det. 

Vad artikeln inte tog upp i huvudtaget var huruvida mannen haft med sig en vattenflaska. Hur han kommit dit osedd. Om han planerat att ligga där till stängning. Vad hade han egentligen angett som sluttid på parkeringen?
Så många frågor.
För att, förutom direkt olagligt och på många sätt stötande, så är ju det här beteendet dessutom hälsovådligt.
Tänk om han svimmat av hettan där under?
Han hade ju kunnat dö, tänker jag. 

Om detta diskuterades ingående på eftermiddagsfikat på kontoret. Varpå min chef säger: Hur ofta tappar man egentligen ett örhänge i bastun?
Jag och en yngre kollega för då direkt en hand till våra olika örhängen och förklarar unisont att större smycken av metall ju blir väldigt varma i en bastu och att det inte alls låter otroligt att man skulle ha tappat ett örhänge i samband med att man tog av det på plats pga hettan. Chefen nickade då på sättet man gör när någon lagt fram en ny och intressant tanke och verkade nöjd med svaret. 

Men jag kan inte sluta tänka, att ur denna mängd av otroliga information så det det du hakar upp dig på?! Hur man kan tappa ett örhänge?

Tänkte han att det är för osannolikt, att kvinnan for med osanning och egentligen upptäckte mannen på något annat sätt? Men varför? Hon hade ju ingen skuld i det här oavsett, så varför ljuga om en sådan sak?

Tänkte han att det var väl en himla tur att örhänget hoppade ur hennes snibb prick då, så att hon upptäckte äcklet. Annars hade han ju kunnat ligga där så mycket längre (och svimmat och dött!)

Tänkte han att... ja, vad?? 
Jag hade verkligen svårt att släppa det där med vattenflaskan tidigare. Det kändes så fruktansvärt korkat och icke förberett om han inte hade med sig vätska för en sån långsittning (okej liggning) i en bastu.
Men det har nu hamnat i skuggan av chefens ifrågasättande av örhänget. 

2 comments:

 1. Nämen såhär stod det ju "Eftersom hon under ett tidigare besök tappat ett örhänge så visste hon att den översta laven gick att lyfta" Hon hade alltså inte tappat örhänget just den gången men hade kunskapen om de öppningsbara lavarna tack vare det.

  Om hon öppnade för att leta det igen, om hon öppnade för att hon misstänkte att något inte stod rätt till, det är oklart.

  Men det gör det för mig mycket rimligare för jag kan hålla med din chef. Vad är sannolikheten att någon tappar ett örhänge i bastun samtidigt som någon ligger och gömmer sig i laven du tappar ner det i. Liten, sjukt, sjukt liten. Men att man däremot någon gång tappat ett örhänge och därför vet hur lavarna funkar när man drabbas av en wierd känsla av att saker inte står rätt till - det är ändå mer rimligt.

  ReplyDelete
 2. Nu var jag inte med och hörde sättet han sa det på. Men han skulle ju kunnat mena att vilket sammanträffande att hon tappade örhänget just då, när han låg där.

  Det påminner om en händelse när en man på trafikavdelningen på kommunen satte upp en webbkamera i duschrummet på damernas omklädningsrum (vi har bastu och gym i källaren). När det upptäcktes hade han inte aktiverat den ännu men någon hade reagerat på att han smög ut från damernas mitt på dagen och sen la väl alla ihop två och två. Kommunen kunde inte avskeda honom pga inget brott begåtts, utan fick vackert be honom lämna in sin avskedsansökan själv och betala tre månaders lön. Vet dock inte vad hans ursäkter var, men förmodligen var de fantasifulla.

  ReplyDelete

Om en klänning. Och ett äpple som föll rakt ned.

Vi skojar ofta om att min man föddes i fel årtionde. Han älskar, och har alltid älskat, allt som har med 70-talet att göra vad gäller kläder...