Tuesday 21 September 2021

Min tisdag

Har precis varit hos tandläkaren och fått remiss till käkspecialist. Det är som att olyckan är the gift that keeps on giving… problemet med käken är inte akut, men kortfattat kan man säga att den fick sig en jävla smäll och inte riktigt är som den ska nu. 
Till sjukgymnasten i morgon ska jag säga att jag vill gå upp till 75% arbetstid i oktober. Dels för att armen ju faktiskt är bättre, men mest för att jag absolut inte bara jobbar 50% och då vore det väl dumt att bara få betalt för det.

I övrigt jag är helt besatt av tanken på att skaffa lådcykel. Känner att det är precis det jag behöver för att ta mig genom vintern. Men förutom absolut svindyra så är det svåra att få tag i också.
Och ja jag vet att det finns hyfsat billiga varianter men jag kan inte ha en sån där styret liksom är en hel stång och för att svänga cykeln måste du svänga hela lådan. Jag pallar inte det med min dåliga arm utan måste ha en sådan med hydrauliskt, ”vanligt” cykelstyre.

Igår när jag hämtade storskruttan på fritids berättade hon att hon fått en vän. Sofia heter hon. Hoppas hoppas hoppas att denna lilla Sofia är av samma uppfattning och också anser att de är vänner.
För precis som ni bekräftat är det ingen lätt övergång det här.
Men vi tar det en vecka i taget.

3 comments:

  1. Håller tummarna för kompis!
    Son hade med typ alla sina föris-kompisar till Fklass men det hjälpte knappt, det blev så mycket med nya dynamiker att det var som att han började på noll. Det kommer bli super för din Stora också, men visst är det jobbigt fram tills dess.

    ReplyDelete
  2. Cykelvagn är inget alternativ då? Jag kör med det i kombination m elcykel sedan tre år tillbaka. Vi har ett barn, fött 2016 och 111cm lång, 18 kg tung. Han får fortf plats i vagnen men nästa år när han är 6 år tycker han kanske att det är löjligt att åka i vagn jag vet inte. Iaf: en cykelvagn kostar ca 3500 kr och sätts fast på din cykel. Kan tas loss enkelt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jo, vi har en cykelvagn och det hade absolut varit ett alternativ om jag inte skadat handleden och numera inte kan greppa ett cykelstyre med full kraft. Jag har också en ny rädsla för att ramla, skadar jag om handleden igen inom närmaste året är risken stor för permanenta problem... Det är därför jag vill ha tre hjul, för stabiliteten :-)

      Delete

Höll andan, tappade andan. Tar ett djupt andetag.

Han fick jobbet.  Precis när jag på riktigt trott att det inte skulle bli så och ställt in mig andra alternativ. Så fick han det.  Jag har s...