Thursday 1 December 2022

Countdown

USA får ofta välförtjänt mycket skit. Men det finns mycket jag älskar med stora mobbarlandet i väst. Och eftersom mina barn är just barn och ännu inte känner av världens samvete på sina små axlar, så ska vi ägna jullovet att götta oss i amerikanska traditioner och förhoppningsvis återvända med två små amerikanskor som bär sitt arv med stolthet. 

Saker som är bättre i USA (Xmas edition)

- Varm choklad. Ingen mikrad oboy utan grädde, strössel, chokladsås, marshmallows. The works. More is more. 
- Att tomten kommer på natten och alla föräldrar har samma story, han bor på Nordpolen. Helt otroligt att i ett litet land som Sverige så räcker det med att man går till andra sidan järnvägsspåren så tror ungarna att tomten bor i ladan istället för i vattentornet. Och i en familj kommer han efter Kalle och har morfars skor på fötterna. I nästa kommer han i lösskägg och kjol och fnittrar precis likadant som grannfrun efter ett glas vin. 
- Julbelysningen. Elpriser, måtta och omdömme i all ära. Jag försvarar det inte. Men vet ni hur mysigt det är att sitta i trucken med en varm choklad enligt ovan och köra runt bland husen som programerat sina ljusslingor i sync med en radiostation så att lamporna blinkar i takt med musiken i bilen. Mysigt är det. 
- Juldagsmorgon. Stocking stuffers, kaffe och bakverk till frukost på golvet medan man öppnar presenter i pyjamas. Nackdel såklart att har man små barn så kan juldagen börja väldigt, väldigt tidigt. Men det är det värt. Och man kan alltid gå tillbaka till sängen en stund sen klapparna är öppna.  

Så är det. 8 dagar till avresa. Börjat längta. 

4 comments:

  1. Nog för att man kan känna lite si och så för det stora landet i väst. Men säg den svensk i vår ålder som inte drömde om en svulstig amerikansk jul som barn!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eller hur? Disney har ju inte misslyckats med att sprida den bilden direkt

      Delete
  2. Eller Ensam hemma! Drömde i många år om att ha ett helt hus med gröna och röda volanger och små ljus i regnbågens färger! Nästa år kanske 😄

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänkte faktiskt också på Ensam hemma, verkligen amerikansk idyll på steroider

      Delete

Analysera mera

Igår ringde jag och ställde mig i kö för samtalsstöd via Svenska Kyrkan. Har gått där tidigare, i samband med att lillskruttan föddes. De va...